Bastet sportive në Nju Jork do të dalin drejtpërdrejt pas miratimit të fundit

Lajme

2021-05-20

Eddy Cheung

Nju Jorku është një nga shtetet më të mëdha në SHBA, me rreth 20 milionë banorë. Por pavarësisht kësaj popullsie të madhe, është e habitshme që kazino online dhe baste sportive ende nuk ka nisur në Qytetin e Madh. Për fat të mirë, pas muajsh të tërthortë mes guvernatorit dhe legjislativit, bastet sportive online dhe celulare më në fund do të nisin në NYC.

Bastet sportive në Nju Jork do të dalin drejtpërdrejt pas miratimit të fundit

Buxheti i vitit fiskal 2022 i lexuar më 7 Prill 2021 nga Guvernatori Andrew Cuomo përfshinte legjislacionin për bastet sportive në internet. Ai tha se legalizimi i këtij aktiviteti do të shkojë shumë drejt financimit të buxhetit prej 212 miliardë dollarësh.

Është e rëndësishme të theksohet se bastet sportive në kazinotë tokësore të Nju Jorkut u shfaqën në qershor 2019, duke gjeneruar miliona dollarë të ardhura. Vëzhguesit besojnë se shtimi i lojërave të fatit në internet do të kontribuojë në deri në 90% të dorezës së basteve të shtetit. Zyrtarët shtetërorë parashikojnë hapjen e tregut online të basteve sportive deri në shtator 2021, pak përpara sezonit të futbollit.

Skema e Detajuar Rregullatore

Siç pritej, ligji i ri vjen me vargje të bashkangjitura. Si fillim, bastet sportive në internet në Nju Jork janë të ligjshme vetëm nëse lojtari është 'fizikisht' i pranishëm në shtet në momentin e lojës. Kjo parandalon çdo konfuzion që mund të lindë nga transaksionet ndërshtetërore që i nënshtrohen rregulloreve federale.

Përveç kësaj, ligji i ri detyron Komisionin e Lojërave të Nju Jorkut të zgjedhë dy operatorë celularë të basteve sportive pas një procesi konkurrues dhe transparent tenderimi. Megjithatë, Komisioni është i lirë të licencojë më shumë operatorë celularë të basteve sportive nëse është në "interesin" më të mirë të NY. Licenca e operimit do të kushtojë një tarifë të madhe prej 25 milionë dollarësh, e cila mund të rinovohet çdo dhjetë vjet.

Ndërkohë, operatorët celularë të basteve sportive do të paguajnë një taksë të ardhurash minimale prej 12%, ku kazinotë personalisht që ofrojnë këtë shërbim do të paguajnë 10%. Ligji shton se kjo taksë mbi të ardhurat paguhet të paktën çdo muaj. Kazinotë që ofrojnë shërbime të basteve sportive në internet do t'i paraqesin një raport vjetor Komisionit Shtetëror të Lojërave të Lojërave.

Sikur të mos mjaftonin këto kushte, operatorët celularë të basteve sportive duhet të respektojnë shumë kërkesa të tjera licencimi. Për shembull, operatori do të sigurojë që lojtarët e fatit të kenë vetëm një llogari të vetme bastesh dhe bastet të vendosen nga brenda shtetit të NY. Gjithashtu, është e paligjshme të publikohen reklama që mashtrojnë lojtarët në lidhje me shanset e fitimit të basteve.

Vrapues të përparmë për licencën e basteve sportive në NYC

Aktualisht, emra të shumtë të shquar konsiderohen si të preferuar për të qenë pionier në industrinë e lojërave të fatit në internet në NY. Kjo për shkak se këta emra janë tashmë në partneritet të suksesshëm me kazinotë ligjore me bazë tokësore në shtet që ofrojnë shërbime të basteve sportive në internet. Ato përfshijnë:

  • FanDuel – partnerë Tioga Downs

  • DraftKings – partnerë Del Lago

  • BetRivers – partnerë Rush Street's Rivers Casino

  • Bet365 – partnerët Empire Resorts Por me legjislacionin e fundit që kërkon një proces konkurrues tenderimi, këto marrëveshje janë të diskutueshme. Pra, prisni që kuajt e errët të marrin licencën shumë të lakmuar të basteve sportive në NY.

    Ku largohet kjo nga kazinotë në internet të Nju Jorkut?

    Siç u tha më parë, rruga për çdo formë të lojërave të fatit në internet në Qytetin e Madh kishte qenë një rrugë me gunga. Në 1998, shteti miratoi Aktin Rregullator të Lojërave Indiane, duke lejuar deri në tre kazino fisnore të Amerikës vendase të hapin shtatë lokacione kazinoje me bazë tokësore. U desh edhe një çerek shekulli që legjislaturat e NY të miratonin shtatë vende të kazinove jo fisnore. Sot, shteti krenohet me më shumë se dymbëdhjetë vendndodhje fizike të kazinove.

Pritet që Komisioni Shtetëror i Lojërave të Lojërave të përgatisë ligje për t'i hapur rrugën operacioneve të kazinosë online së shpejti. Shumica e ekspertëve të industrisë presin që tarifat e licencës dhe kërkesat e tjera të pasqyrojnë ato në vend për librat sportiv. Është gjithashtu e mundshme që shumë libra sportive që funksionojnë tashmë në shtet do të rreshtohen për të shtuar në internet dhe kazinotë celulare në listën e tyre. Pra, është çështje pritjeje!

konkluzioni

Siç qëndron, industria e basteve sportive në internet në NY qëndron në terren të fortë. Megjithatë, marrëveshja ka shumë pyetje pa përgjigje. Për shembull, nuk është ende i qartë numri maksimal i basteshkruesve që mund të operojnë në treg. Gjithashtu, përjashtimi fisnor mund të dështojë në planin afatgjatë. Për shembull, fisi Oneida tashmë ka kërcënuar se do të pezullojë pagesat e sloteve të kazinosë nëse nuk përfshihet në bastet sportive në internet. Në përgjithësi, prisni shumë ndryshime në të ardhmen.

Të rejat e fundit

Relax Gaming kurorëzon milionerin e tij më të ri të Jackpot-it me Megapagues në Unibet
2023-09-03

Relax Gaming kurorëzon milionerin e tij më të ri të Jackpot-it me Megapagues në Unibet

Lajme