Bastet sportive në Nju Jork më në fund marrin miratimin për të nisur

Lajme

2021-06-05

Eddy Cheung

Bastet sportive në Nju Jork nuk janë një nga aktivitetet më të njohura të lojërave. Por e gjithë kjo do të ndryshojë pas planit më të fundit të guvernatorit Andrew Cuomo për të hapur portat e Empire Stare për operatorët e kazinove në internet dhe librave sportiv, megjithëse në një model me operator të kufizuar. Pra, çfarë duhet të presin bastet e etur të Nju Jorkut nga ky legjislacion i fundit?

Bastet sportive në Nju Jork më në fund marrin miratimin për të nisur

Sfondi

Legalizimi i lojërave të fatit në Nju Jork është një udhëtim që është vonuar shumë. Në vitin 2013, votuesit e Nju Jorkut ndryshuan kushtetutën për të lejuar ligjvënësit të autorizojnë lojërat e fatit deri në shtatë kazino. Amendamenti kushtetues i lejoi më tej ligjvënësit të formulonin ligje që rregullonin bastet në Nju Jork. Para kësaj, të gjitha aktivitetet e lojërave të fatit brenda shtetit ishin të kufizuara në llotaritë shtetërore dhe kazinotë fisnore të Amerikës.

Pasi iu dha një autoritet i tillë, Legjislativi legalizoi bastet sportive të Nju Jorkut në vitin 2019. Megjithatë, ligji i ri thoshte se vetëm personat fizikisht brenda shtetit mund të vendosnin baste sportive në një vend të autorizuar personalisht. Megjithatë, ekspertët e industrisë argumentuan se legjislaturat e Nju Jorkut u ndaluan të miratonin ligje që legalizonin çdo formë të aktivitetit të lojërave të fatit në internet, qoftë në një kazino online apo libër sportiv.

Por në një kthesë të habitshme të ngjarjeve, avokatët e Gibson Dunn kërkuan me sukses një çështje në vitin 2020, duke lejuar legjislativin të legalizojë bastet në internet sipas ndryshimit të ligjit të vitit 2013. Ata argumentuan se të gjitha bastet sportive nëpërmjet komunikimit elektronik janë të ligjshme për sa kohë që janë në një objekt të licencuar. Pra, është në përputhje me këtë arsyetim që bastet sportive në internet do të shohin dritën e ditës në Nju Jork.

Procesi i tenderit konkurrues

Kur guvernatori Cuomo njoftoi zyrtarisht propozimin e basteve sportive online në janar, ai parashikoi një mbledhje vjetore prej 500 milionë dollarësh të ardhurash. Ai parashikoi se viti i parë i basteve sportive të ligjshme në internet do të gjeneronte maksimumi 50 milionë dollarë. Megjithatë, ai pret që shifra të rritet në 357 milionë dollarë deri në vitin fiskal 2023. Nëse parashikimet e guvernatorit do të ishin të sakta, kjo do të thotë se të ardhurat e basteve sportive në internet të Nju Jorkut do të zvogëloheshin ato të shteteve fqinje si New Jersey.

Thënë kështu, propozimi fillestar i Cuomo-s thotë se Komisioni i Lojërave të Nju Jorkut do të nisë procesin për të licencuar një ose më shumë operatorë të kazinove celularë dhe libra sportive. Ka patur murmuritje se modeli i përzgjedhjes do të përfitonte kryesisht partnerët e kazinove të kazinove të vendosur tashmë në vend. Ato përfshijnë bet365, FanDuel, DraftKings dhe BetRivers.

Me sa duket, entitete të tjera të lojërave si Aqueduct Racetrack's Resort Worlds dhe MGM's Yonkers Casinos nuk do të marrin pjesë në procesin e tenderimit. Kjo për shkak se të dy entitetet shpresonin të merrnin licenca të plota të kazinove, gjë që nuk ishte rasti në procesin e fundit të buxhetit. Gjithashtu, legjislacioni i buxhetit përjashtoi kioskat e basteve brenda stadiumit në Madison Square Garden, stadiumin Yankee dhe ambiente të tjera sportive në NY.

Ndërkohë, guvernatori premtoi se të tre fiset e lojërave brenda shtetit do të merrnin një goditje në bastet sportive online në Nju Jork. Megjithatë, detajet janë shumë të pakta. Oneida Nation (partnerët William Hill/Caesars), Akwesasne Mohawk (partnerët Fox Bet) dhe Senneca kanë bërë presion për baste sportive ligjore për një kohë, por mund të humbasin lojërat e fatit celular në mbarë vendin.

Cfare tjeter?

Marrëveshja e fundit padyshim lë shumë pyetje pa përgjigje. Për shembull, nuk është e qartë se sa operatorë do të kualifikohen për licencë. Përjashtimi fisnor gjithashtu mund të tronditë varkën, me fisin Oneida që kërcënon me veprime të rënda është lënë jashtë basteve sportive në internet.

Akoma më keq, njoftimi do t'i shërbejë një goditje të madhe demokratëve dhe shumicës së aktorëve të industrisë që donin një model përzgjedhjeje konkurruese. Por kjo tani është në kohën e kaluar, pasi shteti duket i vendosur të nisë tregun më të madh (sipas popullatës) ligjor të basteve sportive në SHBA.

Lajmi i fundit

Si të argëtoheni më shumë duke luajtur lojëra kazino celulare
2023-01-31

Si të argëtoheni më shumë duke luajtur lojëra kazino celulare

Lajme