Dyqani Google Play është gati të shpërndajë aplikacione të lojërave të fatit me para të vërteta

Lajme

2021-03-18

Google dihet se është shumë i rreptë kur bëhet fjalë për shpërndarjen e aplikacioneve të lojërave të fatit me para të vërteta. Megjithatë, kjo do të ndryshojë pasi gjigandi i teknologjisë gradualisht zbut ndalimin e tij të përgjithshëm për produktet e lojërave të fatit me para reale. Google po planifikon të lejojë shpërndarjen e këtyre aplikacioneve në 15 vende të tjera.

Dyqani Google Play është gati të shpërndajë aplikacione të lojërave të fatit me para të vërteta

Historia e lojërave të fatit me para të vërteta në Google Play Store

Google rishikoi politikat e saj në lidhje me aplikacionet e lojërave të fatit me para reale në vitin 2013. Në ligjin e ri, kompania vendosi një ndalim të plotë për aplikacionet që lehtësojnë lojërat e fatit në internet. Kjo përfshin bastet sportive, kazinove online, dhe lotaritë.

Por disa vite më parë, në korrik 2017, Google njoftoi se do të lejonte aplikacionet e lojërave të fatit në Mbretëria e bashkuar, Irlanda dhe Franca. Me sa duket, këto tregje ishin projekte pilot për të parë reagimin e shoqërisë përpara se të dilnin në tregje të tjera miqësore për bastet.

Çuditërisht, një krahasim i Statista midis Google Play Store dhe App Store të Apple tregon se i pari shpërndan më shumë aplikacione falas. Aplikacionet falas përbëjnë 95% të top-100 aplikacioneve me fitimin më të lartë të Google Play në SHBA. Kjo është e madhe në krahasim me 77% të iPhone dhe 69% të iPad. Por e njëjta gjë nuk mund të thuhet kur bëhet fjalë për aplikacionet e lojërave të fatit me para reale në iOS.

Ndryshimi i ardhshëm

Për të luajtur catchup me iOS kur bëhet fjalë për bastet me para reale, Google ka vendosur t'i shpërndajë këto aplikacione në 15 vende të tjera, përfshirë SHBA-në. Aktualisht, vetëm bastorët në MB, Francë, Irlandë dhe Brazil mund të kenë akses në aplikacionet e lojërave të fatit të Google Play Store.

Ndërkohë, rregulloret e reja do të zbatohen duke filluar nga 1 marsi 2021. Kompania do të lejojë aplikacionet e basteve në Belgjikë, Australi, SHBA, Gjermani, Finlandë, Japoni, Meksikë, Norvegji, Zelandën e Re, Spanjë, Suedi, Kolumbi, Kanada, Danimarkë , dhe Rumania.

Por sigurisht, juridiksionet kanë rregulla të ndryshme në lidhje me llojin e aplikacioneve të lojërave të fatit në internet që lojtarët mund të përdorin. Disa vende lejojnë baste sportive, lotari, kazino në internet dhe sporte fantazie të përditshme. Pra, sigurohuni që së pari të bëni detyrat e shtëpisë ligjore për të shmangur çdo zhgënjim.

Kërkesat

Siç pritej, ndryshimi nuk do të hapë porta për çdo Tom, Dick dhe Harry për të lëshuar aplikacione të automateve. Kjo sepse ka një sërë rregullash që duhen respektuar përpara se Google të shpërndajë një aplikacion kumari në juridiksionet e lejuara.

Si fillim, zhvilluesi duhet të përfundojë një proces të suksesshëm aplikimi për të shpërndarë aplikacionin. Gjithashtu, zhvilluesi duhet të marrë një licencë të vlefshme për lojërat e fatit nga shteti ose territori në të cilin ai/ajo dëshiron të shpërndajë aplikacionin.

Përveç kësaj, aplikacioni nuk duhet të blihet në Google Play dhe as nuk mund të përdorë faturimin brenda aplikacionit të Google Play. Me pak fjalë, aplikacioni duhet të jetë i lirë për t'u shkarkuar direkt nga Play Store.

Plus, aplikacioni duhet të parandalojë lojërat e fatit të mitur duke u vlerësuar vetëm për të rritur (AO) ose ekuivalent i IARC. Si përfundim, një zhvillues duhet të plotësojë të gjitha kërkesat e aplikacionit të lojërave të fatit të Google Play përpara se të shpërndajë shërbimet e tij në platformë.

Si ndikon kjo në industrinë e lojërave të fatit në internet?

Kazino celulare dhe librat e sportit tashmë po rriten me hapa të mëdhenj, falë teknologjisë së përmirësuar celulare. Por deri vonë, operatorët e lojërave të fatit ishin të kufizuar në shpërndarjen e aplikacioneve të tyre Android përmes kanaleve të palëve të treta ose faqeve të tyre të internetit. Në këmbim, është sfiduese për lojtarët që të gjejnë dhe instalojnë një APK. Gjithashtu, operatorët nuk mund të promovojnë dhe mirëmbajnë aplikacionet siç duhet.

Por me Google duke hapur gradualisht portat e tij për aplikacionet e lojërave të fatit, si operatorët e lojërave të fatit në internet ashtu edhe lojtarët do të fitojnë jashtëzakonisht shumë. Sipas një studimi të janarit 2021, Android është ende OS lider në botë me një pjesë të tregut prej 71.93%. Studimi shton se Android dhe iOS përbëjnë 99% të pjesës së përgjithshme të tregut global. Gjithçka e thënë dhe bërë, Google do të jetë ende një i preferuar nga fansat, të paktën ndërkohë.

Lajmi i fundit

Cilat lojëra luhen më shumë në një kazino celulare
2023-03-14

Cilat lojëra luhen më shumë në një kazino celulare

Lajme