Gjithçka që duhet të dini për strategjinë e basteve 'Martingale'

Lajme

2019-08-15

"Një nga strategjitë më të gjata të njohura të basteve në lojërat e fatit e njohur si Martingale, u themelua diku gjatë shekullit të 18-të në Francë. Kjo strategji ikonike është përdorur në lojëra si ruleta edhe sot e kësaj dite. Por si funksionon Martingale? Si funksionon krahasohet me të gjitha strategjitë e tjera të basteve si Masse Egale, apo Paroli i famshëm? Ndryshe nga Paroli, ky rol strategjik është krejtësisht i kundërt me mënyrën se si funksionon Paroli. Martingale është projektuar rreptësisht kur një bast humbet, basti tjetër do të të jetë një bast i dyfishtë. Edhe pse Martingale ka parë sukses të sigurt nga zjarri, shumë kumarxhinj që përdorin këtë metodë mund të kthehen lehtësisht në shtëpi duke rënduar një humbje të rëndë. Një nga tiparet negative të kësaj strategjie qëndron në radhët e saj të humbjeve. Praktika e zakonshme me këtë metodë nxit lojtari të dyfishojë bastin e tij pas çdo humbjeje. Megjithatë, në varësi të sasisë së bastit tuaj mund të jetë i dëmshëm. Ndryshe nga Paroli, ekziston një nivel më i lartë stresi i shkaktuar nga bastet që priren në mënyrë progresive, në vend që të qëndroni vazhdimisht i njëjtë.

Gjithçka që duhet të dini për strategjinë e basteve 'Martingale'

Të gjitha strategjitë e basteve janë të dizajnuara për një qëllim të caktuar, dhe të gjitha kanë dallimet e tyre që kujdesen për një shumëllojshmëri të stileve të lojërave të fatit të njerëzve. Martingale është pak a shumë një stil i lojës afatshkurtër kundrejt një progresi afatgjatë. Për shembull, kur arrini një seri humbjesh, shanset tuaja për të fituar fillojnë të rriten. Sepse përballeni me të, pas një kohe ju duhet të fitoni apo jo? Pra, dyfishimi i basteve tuaja pas çdo humbje fillon të ketë kuptim. Pas çdo humbje probabiliteti për të fituar bëhet gjithnjë e më i lartë matematikisht. Problemi me këtë teori është se ju zakonisht jeni duke vënë bast më shumë se sa po fitoni. Të mos dish se kur të largohesh në mënyrë të pashmangshme do të bëjë që shtëpia të fitojë.

Një tjetër faktor anësor për të qenë i suksesshëm duke përdorur Martingale qëndron në sasinë e parave që keni në dispozicion. Dihet përgjithësisht se sa më shumë para që keni, rrit mundësinë për të dalë në krye. Për shembull, nëse jeni në një seri humbjesh dhe bastet bëhen gjithnjë e më të larta, mospasja e bankrollit për të dyfishuar bastin tuaj kryesisht do të thotë se keni humbur një mundësi për të fituar. Sa më gjatë të vazhdojë një seri humbjesh rrit shanset tuaja për të fituar, kështu që në rastin e të qenit një lojtar i zi, duke përdorur këtë strategji, do të barazohet me nevojën për më shumë para duke dyfishuar dhe ndarë duart.

Pyetja e vërtetë për suksesin kur përdorni Martingale është të dish se kur ta quash atë të heq dorë. Si e di një lojtar kohën e duhur për t'u larguar? Hulumtimet matematikore tregojnë se brenda orës së parë të përdorimit të strategjisë ka shkallën më të lartë të suksesit. Craps dhe ruletë janë midis një norme fitimi 80-85%, ndërsa baccarat është 60-65%. Megjithatë, pas një periudhe prej 8 orësh normat e fitimit bien ndjeshëm. Duke shfaqur katrahura dhe ruletë midis 40-50% dhe baccarat me vetëm 20% e më poshtë. Ndërsa Martingale ka disa të mirat dhe të këqijat, ndjekja e udhëzimeve të përcaktuara për këtë strategji thjesht mund t'ju fitojë disa para."

Të rejat e fundit

Playson nënshkruan marrëveshje shumëkombëshe për grumbullimin e përmbajtjes me platformën e veshit
2023-09-22

Playson nënshkruan marrëveshje shumëkombëshe për grumbullimin e përmbajtjes me platformën e veshit

Lajme