Historia, e tashmja dhe e ardhmja e pagesave celulare

Lajme

2019-11-08

Pagesat me celular janë tendenca më e fundit në ekosistemin e pagesave, të nxitura nga risitë e teknologjisë celulare, të cilat pritet të formësojnë të ardhmen e tij.

Historia, e tashmja dhe e ardhmja e pagesave celulare

Evolucioni i Pagesave Mobile

Pagesat celulare janë përdorur si një mënyrë pagese për disa kohë. Në vitin 1997, njerëzit ishin në gjendje të bënin pagesa me mesazhe në makinat shitëse të Coca-Cola. Që atëherë, ka pasur inovacione të teknologjisë celulare që kanë formësuar tregun. PayPal erdhi në vitin 2006 për të prezantuar një pagesë celulare të bazuar në internet.

Që nga viti 2006, ka pasur një adoptim të gjerë të pagesave celulare falë inovacioneve të vazhdueshme të teknologjisë celulare. Së fundmi, tregu ka parë hyrjen e super platformave si Facebook dhe WhatsApp në pagesat dixhitale. Me kompani të tilla të mëdha që tregojnë interes për pagesat me celular, pritet shumë në të ardhmen e afërt.

Rritja e pagesave celulare

Ka një tendencë në rritje në pagesat me celular falë abonimit të lartë në celular dhe inovacioneve celulare. Ky trend padyshim ka të ngjarë të vazhdojë pasi parashikimet tregojnë se midis 2019 dhe 2026, tregu do të rritet me 33 për qind në vit. Për shembull, katër nga dhjetë persona përdorin telefona celularë për të bërë pagesa.

Me mbi 96 për qind të njerëzve në mbarë botën që përdorin pajisje celulare si telefonat celularë dhe tabletët, pagesa me celular është tërheqëse për shkak të avantazheve që vijnë me të ndaj metodave të tjera të pagesës. Për shembull, është i përshtatshëm, i menjëhershëm dhe i sigurt. Kjo është mundësuar nga avancimi i teknologjisë celulare.

Pagesat në celular po fitojnë popullaritet

Me rritjen e zotërimit të smartfonëve dhe lidhjes me internetin, njerëzit po gjejnë përdorime të shumta për telefonat e tyre. Një prej tyre është blerja në internet. Gjashtë nga dhjetë njerëz përdorin një celular për të blerë. Preferencat e konsumatorëve po ndryshojnë dhe tani ata janë më të vetëdijshëm për sigurinë që lidhet me telefonat celularë.

Tregtarët po ndjekin klientët e tyre duke mundësuar pagesat me celular. Tregu i e-commerce është në rritje globalisht me platforma masive të tregtisë elektronike si Amazon dhe Alibaba, duke udhëhequr si shembull, duke filluar platformat e tyre të pagesave celulare. Platforma të tjera të vogla të tregtisë elektronike janë ngritur në tregjet në zhvillim që kur u bënë mundësues të pagesave celulare.

Drejtimi i mëtejshëm i pagesave celulare

Inovacionet e teknologjisë së pagesave celulare pritet të vazhdojnë në të gjithë globin. Këto risi ka të ngjarë të jenë më tërheqëse për konsumatorët dhe tregtarët gjithashtu, duke nxitur adoptimin dhe përdorimin e pagesave celulare. Padyshim që ka pasur një rritje të konsiderueshme në sektorin e teknologjisë finlandeze, e cila në të kaluarën ka prishur industrinë bankare.

Shumë vende anembanë botës po mbrojnë ekonomitë pa para. Nëse miratohet plotësisht, njerëzit do të kalojnë nga pagesat me cash në pagesat dixhitale të cilat dominohen nga pagesat me celular. Kjo ka të ngjarë të nxisë më tej tregun e pagesave celulare. Megjithatë, ekziston nevoja për rritjen e sigurisë së këtyre inovacioneve për të mbrojtur konsumatorët.

Lajmi i fundit

Depozita me telefon kundrejt kazinove me karta krediti
2022-09-21

Depozita me telefon kundrejt kazinove me karta krediti

Lajme