Industria holandeze iGaming do të nisë përfundimisht në tetor 2021

Lajme

2021-04-05

Eddy Cheung

Nisja e holandeze Industria e iGaming më në fund është vendosur të bjerë më 1 tetor 2021. Edhe pse kjo është një muaj më vonë se sa pritej, është ende një lehtësim i mirëpritur për fansat holandezë të lojërave të fatit në internet. Në janar, Ministri për Mbrojtjen Ligjore, Sander Dekker, shpalli datën 1 Prill 2021, si datën e re kur do të hyjë në fuqi Ligji Holandez i Lojërave të Fatit në distancë (KOA). Ministri tha gjithashtu se tregu do të hapet plotësisht më 1 tetor 2021.

Industria holandeze iGaming do të nisë përfundimisht në tetor 2021

Arsyeja e vonesës

Është e rëndësishme të theksohet se KOA fillimisht duhej të bëhej ligj më 1 korrik 2020. Gjithashtu, tregu i lojërave të fatit në vend do të hapej në janar 2021. Megjithatë, një vonesë gjashtëmujore ngriti kokën e saj të shëmtuar në nëntor 2021 për të sjellë datën e nisjes. deri më 1 korrik 2021.

Sikur të mos mjaftonte kjo, Dekker njoftoi sërish një vonesë të ligjit KOA në shtator 2020 për të sjellë datën e lançimit në mars 2021. Me vonesën e fundit, holandez kazino online dhe tifozët e sporteve do të duhet të presin për herë të tretë për të marrë një pjesë të aksionit.

Duke iu përgjigjur pyetjeve nga ligjvënësit e vendit, Dekker shpjegoi se vonesa është absolutisht e nevojshme sepse qeveria e kishte kuptuar se zbatimi i ngadaltë i ligjeve të reja mund të krijonte një mjedis më të mirë zbatimi.

“Më herët ju kam njoftuar se synojmë hyrjen në fuqi më 1 mars 2021. Edhe pse zbatimi po ecën me energji, tashmë është bërë e qartë për të gjithë të përfshirët se zbatimi i kujdesshëm kërkon pak më shumë kohë”, tha ai.

“Për këtë arsye do të shtyjmë me një muaj hyrjen në fuqi të Ligjit për KOA deri më 1 prill 2021, në mënyrë që Kansspelautoriteit dhe sektori i lojërave të fatit të kenë mundësi të mjaftueshme për të përfunduar përgatitjen. Hapja e tregut do të bëhet më 1 tetor. 2021." shtoi Dekker.

Operatorët të fillojnë të aplikojnë për licenca

Pavarësisht fillimit-stop të industrisë holandeze të lojërave të fatit, Kansspelautoriteit (KSA), e cila është rregullatori i industrisë, ka njoftuar se pret të licencojë të paktën 35 operatorë deri më 1 tetor. Mbikëqyrësi shtetëror njoftoi se do të fillonte shqyrtimin aplikimet për licencë sapo KOA të bëhet ligj më 1 prill 2021. ASK bëri të ditur se pret që shumica e aplikantëve për licencë të jenë kompani offshore.

Përmbledhje e Aktit Hollandez për lojërat e fatit në distancë (KOA)

Siç pritej, KOA do të jetë mjaft strikte ndaj operatorëve që kërkojnë të marrin licencën e saj. Para së gjithash, raporti përfundimtar ka përcaktuar tarifën e licencës në 48,000 € nga 45,000 € e propozuar në amendamentin e mëparshëm. Gjithashtu, kjo tarifë është e pakthyeshme, pavarësisht nëse kërkesa për licencë pranohet apo jo. Përveç kësaj, ligji sqaron se baza e të dhënave të kontrollit të operatorit të kualifikuar duhet të jetë e vendosur në vende ku zyrtarët e ASK-së mund të kenë akses fizikisht dhe pa kushte. Një tjetër gjë, atletët profesionistë dhe influencuesit e tjerë ose modelet e roleve nuk kanë të drejtë për licencë.

Ndërkohë, online dhe kazinotë celulare ofrimi i lojërave të drejtpërdrejta duhet të sigurojë që lojtarët të marrin pjesë përmes një furnizimi video të drejtpërdrejtë. Për qëllime të qartësisë, ligji i ri shton se vetëm krupierët e kualifikuar duhet të menaxhojnë dhomat e tregtarëve të drejtpërdrejtë. Gjithashtu, sjelljet e tregtarëve dhe lojtarëve duhet të regjistrohen dhe monitorohen përmes videos dhe çdo veçori e luajtjes automatike është e ndaluar.

Çfarë mban e ardhmja

Pas zbatimit të plotë të këtij ligji, industria holandeze e lojërave të fatit do të bëhej një nga më tërheqëse, ndonëse me tarifën e lartë të licencimit. Por siç dëshmohet në tregje të tjera të rregulluara rreptësisht si MB, ligjet e lojërave të fatit janë subjekt i rishikimeve. Sipas Dekker, ligjet që rregullojnë tregun e iGaming do t'i nënshtrohen rishikimit çdo tre vjet. Në përgjithësi, është një hap i shkëlqyer drejt bërjes së lojërave të fatit Holandë të sigurt, të sigurt dhe fitimprurës për të gjitha palët e përfshira.

Lajmi i fundit

Slot Machines vs Video Slots, si funksionojnë dhe cilat janë ndryshimet
2023-03-21

Slot Machines vs Video Slots, si funksionojnë dhe cilat janë ndryshimet

Lajme