Jackpote historike të Lotarisë

Lajme

2019-08-15

"Çfarë mund të jetë më emocionuese se blerja e një bilete llotarie dhe pritja që pason në pritje të tërheqjes së numrave me fat? Epo, të jesh fituesi me fat sigurisht! Me 48 nga Shtetet e Bashkuara që kanë shorte, ka shumë shanse për të marrë pjesë në këtë lojë emocionuese fati.

Jackpote historike të Lotarisë

Disa nga këto xhekpote të lotarisë kanë pasur momentin e tyre në histori që kanë tejkaluar mirë të tjerët me shuma marramendëse të fitimeve historike.

Jackpot Mega Miliona

Mega Million është një llotari që luhet nga dyzet e gjashtë lokalitete. Xhekpoti Mega Millions ka pasur më shumë fitues të xhekpotit në Nju Jork me 35 fitore të mahnitshme në 16 vitet e fundit. Kalifornia vjen në vendin e dytë me Nju Xhersin pas në vendin e tretë. Mega Miliona vizatime janë të martën dhe të premten.

Më 24 korrik 2018, Ernie's Liquors në San Jose, Kaliforni i shiti biletën fituese prej 543 milionë dollarësh një fituesi shumë me fat të Mega Millions.

Dy bileta fituese u shitën më 17 dhjetor 2013, me një total prej 648 milionë dollarësh. Ira Curry nga Stone Mountain, Georgia, bleu biletat e saj duke përdorur një sistem numrash bazuar në data të rëndësishme familjare. Steve Tran nga San Jose, Kaliforni, bleu bileta të rastësishme gjatë gjithë mbrëmjes, ndërsa ngiste kamionin e tij të dërgesës për në punë.

Më 30 mars 2012, u hodhën tre numra fitues për xhekpotin prej 656 milionë dollarësh të vendosur në Illinois, Kansas dhe Maryland. Një çift fitues i vendosur në Maryland priti tre javë përpara se të kërkonte pjesën e tyre.

Mega Milionat më të larta në histori u fituan më 23 tetor 2018. Xhekpoti mahnitës ishte 1.537 miliardë dollarë dhe ende nuk është kërkuar. Numri fitues vjen nga Karolina e Jugut, e cila është një nga shtetet e pakta ku fituesi mund të mbetet anonim.

Jackpot Powerball

Powerball është një tjetër llotari e madhe që mund të luhet në të gjitha shtetet përveç gjashtë shteteve të Shteteve të Bashkuara. Ka nëntë mënyra të ndryshme për të fituar një çmim me Powerball, dhe vizatimet e tyre janë të mërkurave dhe të shtunave.

Fituesja e parë e madhe e vitit 2018 ishte një grua anonime nga New Hampshire, e cila fitoi shumën marramendëse prej 559.7 milion dollarë në xhekpotin e tyre. Ajo thuhet se po dhuron 250,000 dollarë nga këto fitime për bamirësi.

Xhekpoti prej 564.1 milionë dollarësh u fitua më 11 shkurt 2015. Fituesit ishin vendosur në Karolinën e Veriut, Teksas dhe Puerto Riko.

Xhekpoti prej 587.5 milionë dollarësh Powerball kishte bileta fituese që u shitën në Arizona dhe Misuri më 28 nëntor 2012. Fituesit në Misuri, Mark dhe Cindy Hall, planifikuan të paguanin për arsimimin e familjeve të tyre.

Bileta fituese më 18 maj 2013 prej 590.5 milionë dollarësh iu shit fatlumes Gloria MacKenzie nga Florida.

Xhekpoti më i madh për një fitues të vetëm u fitua nga Mavis Wanczyk nga Chicopee, Massachusetts më 23 gusht 2017. Totali i çmimit të parë ishte 758.7 milionë dollarë mahnitëse!

Më 13 janar 2016, një xhekpot me vlerë 1.586 miliardë dollarë u fitua nga banorët e vendosur në Florida, Kaliforni dhe Tenesi. Çdo biletë fituese vlen 528.8 milionë dollarë. Fituesit e Kalifornisë thuhet se kanë vendosur shumicën e fitimeve në një trust që do të përdoret për bamirësi. Fituesja nga Florida deklaroi se fitoi duke përdorur të njëjtat numra me të cilët luante gjithmonë."

Lajmi i fundit

Depozita me telefon kundrejt kazinove me karta krediti
2022-09-21

Depozita me telefon kundrejt kazinove me karta krediti

Lajme