Tregu i lojërave të fatit në Austri merr një rregullator të ri në një rregullim të plotë

Lajme

2021-04-17

Eddy Cheung

Të Austria tregu i lojërave të fatit ka një histori të pasur që daton në shekullin e 17-të. Gjatë Mesjetës, austriakët, veçanërisht fshatarët dhe zejtarët e zakonshëm, përdornin para dhe sende për të luajtur bixhoz. Por ndërsa klasa sunduese e kuptoi se njerëzit argëtoheshin jashtëzakonisht shumë, Leopold I prezantoi ligjin e parë të lojërave të fatit që rregullonte veprimtarinë.

Tregu i lojërave të fatit në Austri merr një rregullator të ri në një rregullim të plotë

Që atëherë, skena e lojërave të fatit në Austri ka pësuar shumë transformime. Aktualisht, industria është gati të bëhet më transparente dhe e sigurt, me qeverinë që po përgatitet të prezantojë një rregullim masiv. Në qendër të ndryshimeve do të jetë futja e një mbikëqyrësi të lojërave të fatit për të mbikëqyrur tregun. Deri më tani, Ministria e Financave rregullon lojërat e fatit në vend. Pra, çfarë saktësisht duhet të presin lojtarët dhe operatorët austriakë në të ardhmen?

Riparimi i kuadrit rregullator

Në fund të shkurtit të këtij viti, Gernot Blumel, ministri i financave i Austrisë, njoftoi disa masa të gjera për të rregulluar hapësirën e lojërave të fatit në Austri. Rregulloret e reja do të prezantojnë një autoritet rregullator krejt të ri, të ngjashëm me UKGC në Britani. Rregullat do të sjellin gjithashtu kërkesa të reja për transparencë dhe kontrolle të përmirësuara të mbrojtjes së lojtarëve.

Sipas Blumel, objektivi kryesor i trupit të ri do të jetë mbrojtja e lojtarëve. "Mbrojtja e lojtarëve është e një rëndësie të veçantë, pasi kumari është një fushë shumë e ndjeshme për lojtarët, familjet e tyre dhe për shoqërinë, e cila gjithashtu mbart rreziqe të konsiderueshme," tha ai. Politikani 39-vjeçar shpjegoi gjithashtu se lojtarët shpesh preken nga varësia. Si të tilla, ato vuajnë pasoja të panevojshme financiare dhe psikologjike.

Pasqyrimi i modeleve rregullatore të Gjermanisë dhe Belgjikës

Ndërkohë, organi i ri do të hartojë dhe zbatojë një protokoll vetëpërjashtimi. Ky protokoll do të prekë lojtarët që marrin pjesë në të dyja kazinove online dhe vendet e lojërave të fatit në tokë.

Gjithashtu, trupi do të largojë operatorët pa asnjë licencë për lojërat e fatit. Përveç kësaj, ata do të kenë mandatin për të çaktivizuar lidhjen e internetit me faqet e internetit specifike. Për të përsëritur Gjermaninë, rregullat e reja do të paraqesin:

  • Kufijtë kohorë të lojës për lojëra elektronike.
  • Kufijtë e depozitave mujore.
  • Kufizimi i aksioneve. Megjithatë, kufijtë e këtyre tre pikave kyçe nuk janë ende jashtë. Ato do të zhvillohen më vonë në konsultim me ekspertët e lojërave të fatit.

Blumel deklaroi gjithashtu se rregullorja e ardhshme do të bënte që tregu i lojërave të fatit të vendit të ndiqte hapat e Belgjikës. Austria mund të vendosë një ndalim të plotë për "kutitë e plaçkitjes", të cilat ministri i përshkroi si të rrezikshme për lojtarët më të rinj. Ai shpjegoi se "kutitë e plaçkës" i lejojnë këta individë të eksplorojnë më shumë lloje tradicionale të lojërave të fatit.

Masat mbrojtëse kundër korrupsionit

Për më tepër, Blumel njoftoi rregulla të reja kundër korrupsionit pas një skandali politik që përfshin Casinos Austria, Novomatic dhe disa politikanë të njohur. Parlamenti tashmë po debaton për të paligjshëm reklamat, dhuratat apo donacionet nga operatorët e lojërave të fatit për politikanë. Ministri tha se kjo lëvizje do të sillte më shumë transparencë në industrinë e lojërave të fatit.

Ministri i Financave vijoi duke deklaruar se operatorët e lojërave të fatit do të duhet të paguajnë më shumë taksa. Qëllimi i vetëm është të sigurohet që këto kompani të kontribuojnë në trajtimin dhe parandalimin e problemeve të lidhura me lojërat e fatit. Masat e reklamimit do të forcohen gjithashtu, me futjen e rregullave të ngjashme me ato që funksionojnë tashmë në industrinë e duhanit.

Kazinotë në internet në Austri Survive

Së fundmi, ministri njoftoi planet e qeverisë për të hequr licencat federale për VLT-të (Terminalet e Lotarisë Video). Në vend të kësaj, ofruesit e shërbimeve të kazinove do të kërkojnë leje nga shtetet përkatëse ku operojnë. Gjithashtu, licencat për të ngritur tre kazino krejt të reja në tokë do të jenë të pavlefshme. Për fat të mirë, në internet dhe kazinove celulare shkoni të padëmtuar në këtë spastrim.

Afati kohor rregullator

Qeveria austriake shpreson të hartojë të gjitha ligjet e nevojshme për të lehtësuar këtë tronditje deri në fund të prillit 2021. Ligji do të futet më pas në parlament për t'i miratuar ato deri në vjeshtën e vitit 2021. Është e rëndësishme të mbani mend se planet për të riparuar industrinë e lojërave të fatit në vend kanë ishte në tubacion që nga marsi i vitit të kaluar. Pra, mund të kalojë pak kohë para se të hyjnë në lojë ndryshimet e fundit.

Lajmi i fundit

Tendencat më të mëdha që do të formësojnë lojërat e kazinove celulare në 2023
2023-01-24

Tendencat më të mëdha që do të formësojnë lojërat e kazinove celulare në 2023

Lajme