Tregu i lojërave të fatit në Zelandën e Re vendos një rekord të ri shpenzimesh

Lajme

2021-04-09

Eddy Cheung

2020 ishte një vit i tmerrshëm për industrinë e lojërave të fatit. Viti pa mbylljen e shumicës së vendeve të basteve personale, me lojtarët dhe operatorët që dështuan. Por e njëjta gjë nuk mund të thuhet për tregun e lojërave të fatit në Zelandën e Re, të paktën pasi u publikua raporti më i fundit financiar i lojërave të fatit. 2020-ta pa lojtarët e Kiwi-t shpenzuan një pasuri në makinat pokie për të vendosur një rekord të ri. Shifrat marramendëse erdhën si befasi, duke marrë parasysh Zelanda e Re ishte një nga vendet më të goditura me Covid-19.

Tregu i lojërave të fatit në Zelandën e Re vendos një rekord të ri shpenzimesh

Kivi shpenzon më shumë në makinat Pokie

Departamenti i Punëve të Brendshme publikoi raportin më të fundit se sa shpenzuan lojtarët e Zelandës së Re për lojërat e fatit në vitin 2020. Në raport, tremujori i katërt i vitit pa që çdo i rritur të shpenzonte afërsisht 204 dollarë në makinat pokie. Ai thotë se lojtarët e kivit kanë shpërthyer rreth 252 milionë dollarë në periudhën midis tetorit dhe nëntorit 2020, makinat e pokerit. Kjo shumë është shpenzuar për 14,781 makina të vendosura jashtë kazinove dhe është më e larta që nga viti 2007.

Megjithatë, fitimet vjetore të lojërave të fatit ranë paksa në vitin 2020 në 128 milionë dollarë. Por kjo është shumë e kuptueshme pasi Covid-19 kishte kërkuar mbylljen e kazinove, pubeve dhe klubeve. Shpenzimet për kazinotë u ulën me 22%, TAB me 10%, dhe makinat pokie me 18%. Sidoqoftë, lojërat e fatit në internet panë një rritje vjetore të shpenzimeve prej 13%, me Kiwis që shpenzoi 631 dollarë për biletat e lotos.

Rezultate të papritura

Sipas drejtorit të lojërave të fatit në Departamentin e Punëve të Brendshme, Chris Thornborough, shifrat janë goxha tronditëse në një vit që shumë tregje pësuan humbje të paimagjinueshme. Ai tha: "Ne kemi ndjekur paratë e pokie përmes Covid dhe e dinim se do të kishte një ndikim, por ne u befasuam nga rikthimi pasi u lehtësuan kufizimet e pokie. Ne nuk e kishim parashikuar që do të kishte të jetë një rikthim po aq i fuqishëm sa ka qenë gjatë tremujorit të dhjetorit.

Ndërkohë, këto shifra i shqetësonin kryqtarët kundër lojërave të fatit, ashtu siç pritej. Drejtoresha e Marketingut në Fondacionin e Problemeve të Kumarit, Andree Froude, shprehu shpejt shqetësimet e saj. Ajo tha: "Ne do të donim të dinim se nga kanë ardhur paratë."

Shpenzuesit më të mëdhenj janë komunitetet e cenueshme

Sipas Froude, shumica e makinerive pokie në të gjithë vendin janë në lagje të varfra. Pra, për shkak se viti 2020 ishte një vit sfidues për shumë njerëz, lojtarët nuk janë në gjendje të shpenzojnë atë që nuk mund të përballojnë për të humbur.

Në një shfaqje të pamundur mbështetjeje, Peter Dengate Thrush, kryetar i Shoqatës së Makinave të Lojërave të Lojërave, tha se bllokimi i fundit i Auckland dhe mungesa e turistëve do të thotë që fitimet në tremujorin e katërt do të bien. Thrush ishte i shqetësuar se rezultatet do të rrisnin thirrjet për të reduktuar makinat e lojërave. Megjithatë, ai argumentoi se reduktimi i numrit të këtyre makinerive nuk do të zhdukte problemin e kumarit.

Kthimi në komunitet

Ligjet e Zelandës së Re për lojërat e fatit thonë se të paktën 40% e të gjithëve poker Të ardhurat e makinerive duhet t'u kthehen komuniteteve lokale në grante. Kjo do të thotë se fitimet e larta të lojërave të fatit vetëm do të nxisin komunitetet lokale të NZ. Sipas Thrush, një mesatare prej 300 dollarësh u injektuan përsëri në komunitetin lokal në grante. Ai shpjegoi se paratë do të ndihmonin në vazhdimin e aktiviteteve të kulturës, sportit dhe artit në vend.

Projeksionet e së ardhmes

Shifrat janë padyshim befasues! Duke u nisur nga shifrat e vitit 2020, duket se çdo Kivi i rritur ka shpenzuar 572 dollarë për lojërat e fatit. Pjesa më e madhe e kësaj shume është shpenzuar në periudhën tremujore të katërt të vitit kur kufizimet Covid-19 u lehtësuan. Nga ana tjetër, në det të hapur kazino online dhe operatorët e librave sportiv morën një pjesë masive të shpenzimeve për lojërat e fatit. Mos harroni se kumari në internet nuk është i tatueshëm në NZ. Mënjanë këtë, industria e rregulluar e lojërave të fatit në vend po ecën mjaft mirë gjatë kësaj periudhe pandemie.

Lajmi i fundit

Cilat lojëra luhen më shumë në një kazino celulare
2023-03-14

Cilat lojëra luhen më shumë në një kazino celulare

Lajme