UKGC planifikon të kontrollojë lojërat e fatit VIP me rregullore të reja

Lajme

2021-02-02

Më 30 shtator 2020, Komisioni i lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar njoftoi një grup të ri rregullash për të rregulluar lojërat e fatit VIP brenda juridiksionit të tij. Rregullat e reja janë rezultat i konsultimeve të gjera me të gjithë aktorët e lojërave të fatit në MB. Prandaj, ata që planifikojnë të përdorin ato programe tërheqëse të kazinosë VIP në vitin 2021, më mirë ta lexojnë së pari këtë artikull.

UKGC planifikon të kontrollojë lojërat e fatit VIP me rregullore të reja

Një përmbledhje e shkurtër e skemave VIP

Në botën e madhe të lojërave të fatit në internet, ka nga ata lojtarë që shpenzojnë shuma të mëdha parash më shpesh se të tjerët. Si rezultat, llogaritë e këtyre lojtarëve zakonisht promovohen në statusin VIP. Ky është vetëm një nga shumë kazino online shpërblimet që marrin lojtarët për t'i inkurajuar ata të vazhdojnë të luajnë. Llogaritë VIP gëzojnë trajtim të veçantë si marrja e menaxherëve të llogarive personale, ftesa për promovime specifike, shpejt depozitat dhe tërheqjet, dhe kështu me radhë.

Megjithatë, promovimet VIP janë vënë nën kontroll të rreptë nga kuota të ndryshme. Kritikët pretendojnë se ata inkurajojnë lojtarët të vënë bast më shumë se sa kanë në të vërtetë. Objektivi është të vazhdoni të luani për të marrë ofertat tërheqëse VIP. Në fund, kjo mund të çojë në varësinë e lojërave të fatit dhe, në skenarët më të keq, në falimentim.

Gjetjet e UKGC Rreth bastorëve VIP në MB

UKGC nuk u zgjua vetëm një mëngjes dhe doli me rregulla të rrepta për kumarxhinjtë VIP. Sipas hulumtimit të tyre, çdo 4 £ nga 5 £ e fituar nga operatorët e kazinove gjenerohet nga lojtarët VIP. Në fakt, një faqe kazinoje raportoi se lojtarët VIP përbëjnë vetëm 2% të numrit total të lojtarëve aktivë, por ata vendosin më shumë se 80% të totalit të basteve. Një tjetër kazino raportoi se llogaritë e saj 3% të lojtarëve VIP përbëjnë 48% të totalit të basteve.

Çfarë ka në Rregullat e reja

UKGC nisi një sondazh për të zbuluar nga lojtarët se çfarë trajtimi do të donin të merrnin kur të bëheshin klientë me vlerë të lartë. Si rezultat i konsultimit, organi doli me rregulla të reja për rregullimin e lojërave të fatit VIP. Për shumë, ky është një tjetër shans i artë për skenën e lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar për të rregulluar shtëpinë e saj.

Sipas rregullave të reja, operatori i kazinosë do të sigurojë që një lojtar i fatit të mund të përballojë lehtësisht shpenzime të larta kur promovohet në statusin VIP. Kazinoja do të kryejë një proces të plotë verifikimi të identitetit dhe do të identifikojë profesionin e lojtarit dhe burimin e fondeve. Çdo kazino me një program VIP do të caktojë gjithashtu një ekzekutiv me licencë për menaxhim personal (PML) për të mbikëqyrur skemat VIP dhe për t'u siguruar që ato të jenë transparente.

Më poshtë është një përmbledhje e shpejtë e rregullave të reja VIP të lojërave të fatit:

 • Operatori i kazinosë duhet të sigurojë që lojtari të mund të shpenzojë me lehtësi shumën e parave të përfshira në skemën e tij VIP.

 • Operatori duhet të kryejë një proces rigoroz të verifikimit të identitetit dhe të verifikojë burimin e fondeve dhe profesionin e lojtarit.

 • Kazinoja duhet të kryejë verifikime të rregullta të informacionit të lojtarit.

 • Kontrolloni historinë e basteve të lojtarit të mundshëm VIP për çdo shenjë të varësisë ndaj basteve dhe dëmeve të lidhura me lojërat e fatit.

 • Operatori duhet të caktojë një operativ të lartë me PML (Personal Management License) për të mbikëqyrur skemat VIP të kazinosë.

 • Lojtarët duhet të jenë 25 vjeç ose më shumë për të marrë pjesë në programet VIP.

  Këshilli i basteve dhe lojërave mbështet rregullat e reja

  BGC (Këshilli i basteve dhe lojërave), përfaqësuesi për të gjitha bizneset e lojërave të fatit në internet dhe dyqanet fizike të basteve në MB, e mirëpriti me gjithë zemër këtë lëvizje. Sipas Michael Dugher, CEO i BGC, kodi i ri i sjelljes do të shohë që llogaritë e lojtarëve VIP të bien me të paktën 70%. Ai tha se kjo është provë e mjaftueshme që UKGC është e përkushtuar për të përmirësuar standardet e industrisë së lojërave të fatit në Mbretërinë e Bashkuar.

  Marrëveshje kryesore

  Për fat të mirë, rregullat e reja nga UKGC nuk do ta bëjnë të paligjshme kumarin VIP. Në vend të kësaj, bastorët do të gëzojnë një mjedis kumari më të sigurt dhe më të përgjegjshëm. Kazinotë online tani do të përshtatin programet e tyre VIP për të përfituar të gjitha palët e përfshira. Është një fitore e madhe për lojtarët e kazinosë!

Lajmi i fundit

Cilat lojëra luhen më shumë në një kazino celulare
2023-03-14

Cilat lojëra luhen më shumë në një kazino celulare

Lajme