Estonian Tax and Customs Board

Kumari celular është norma e re në shumë vende në mbarë botën, pasi gjithnjë e më shumë kumarxhinj shkojnë në internet për të marrë goditjet e tyre të kazinosë. Estonia nuk bën përjashtim.

Qytetarët estonezë kanë shumë opsione të largëta për të zgjedhur në kërkimin e tyre për emocionet e lojërave të fatit. E ligjshme që nga viti 2010, të gjitha lojërat e fatit në internet rregullohen nga Organizata estoneze e lojërave të fatit në distancë.

Ne i hedhim një sy organit të licencimit të vendit, zbulojmë ndryshimin midis faqeve vendase dhe ndërkombëtare dhe zbulojmë të gjitha aspektet e lojërave të fatit të kazinove në distancë në vend.

Estonian Tax and Customs Board
Kazinotë celulare të licencuara nga Organizata estoneze e lojërave të fatit në distancë

Kazinotë celulare të licencuara nga Organizata estoneze e lojërave të fatit në distancë

Rregulloret e lojërave në distancë në Estoni hynë në fuqi në 2010 për të përkuar me legalizimin e vendit të lojërave të fatit në internet.

Në fillim, vetëm operatorët vendas u lejuan të ofronin shërbimet e tyre në internet, duke ofruar një platformë të sigurt por të kufizuar për të apasionuarit pas lojërave të fatit.

Një vit më vonë, tregu u hap për kazinotë ndërkombëtare. Kjo i lejoi estonezët të hynin në faqet në det të hapur dhe të eksploronin mundësitë e lojërave të fatit nga e gjithë bota.

Por ligji i ri erdhi me një kusht; kazinove ndërkombëtare duhej të aplikonin për një licencë me Organizatën Estoneze të Lojërave të Fatit në distancë. Vetëm ata që pranohen do të mund të mirëpresin kumarxhinjtë estonezë.

Kazinotë celulare të licencuara nga Organizata estoneze e lojërave të fatit në distancë
Cilat kazino celulare janë të licencuara?

Cilat kazino celulare janë të licencuara?

Ky rregull mbetet në fuqi edhe sot, i cili ka penguar shumë kompani të huaja të hyjnë në skenën e lojërave të fatit në vend. Çdo kazino celulare që funksionon pa a liçensë është bllokuar nga ofruesit e shërbimeve të internetit.

Kjo nuk i ka penguar disa prej markave më të mëdha në biznes që të hyjnë në përleshje, megjithatë, me ato si Unibet, Bet365 dhe Ninja të gjitha plotësisht të licencuara dhe të disponueshme për lojtarët estonezë.

Cilat kazino celulare janë të licencuara?
Rreth Organizatës Estoneze të lojërave të fatit në distancë

Rreth Organizatës Estoneze të lojërave të fatit në distancë

Për të ofruar ligjërisht shërbime të lojërave të fatit në Estoni, kazinove në distancë u kërkohet të marrin një licencë aktiviteti dhe një licencë operimi. Le të hedhim një vështrim të shpejtë në ndryshimin midis të dyve:

Licenca e veprimtarisë: Marrja e një licence aktiviteti është hapi i parë për çdo kazino celulare që synon të tërheqë lojtarë estonezë.

Kjo kërkesë nevojitet edhe për organizimin e lojërave të fatit dhe lojërave të aftësisë. Për çdo lloj loje duhet të merret një licencë e veçantë veprimtarie.

Kompanitë private ose publike të kufizuara të regjistruara brenda Estonisë ose Bashkimit Evropian mund të aplikojnë.

Licencë operimi: Pasi jepet një licencë aktiviteti, lëshohet një leje operimi, nëse miratohet, nga Bordi Estonez i Tatimeve dhe Doganave.

Vetëm atëherë një kazino celulare mund të hyjë në tregun e lojërave të fatit estonez. Ashtu si me licencën e aktivitetit, nevojiten licenca të veçanta operimi për lloje të ndryshme lojërash.

E ardhmja e lojërave të fatit celular në Estoni

Qoftë duke rrotulluar lojëra elektronike ose duke tërhequr një vend virtual në tryezën e pokerit, estonezët mund të shijojnë një përvojë të sigurt dhe emocionuese ndërsa janë në lëvizje.

Popullariteti i lojërave në internet vazhdon të rritet, me një numër në rritje të qytetarëve estonezë që regjistrohen kazinotë celulare, si vendore ashtu edhe ndërkombëtare.

Ky trend nuk tregon asnjë shenjë ngadalësimi, kështu që pa dyshim edhe më shumë operatorë do të dorëzojnë aplikimet e tyre për licencë për t'u dhënë entuziastëve të lojërave të fatit sa më shumë larmi të jetë e mundur.

Rreth Organizatës Estoneze të lojërave të fatit në distancë