Kahnawake Gaming Commission

Kahnawake ndodhet në Kanada dhe vjen nga një emër indian nga gjuha Mohawk. Kazinotë në internet dhe kazinotë me tulla dhe llaç mund të funksionojnë në shumë rezerva indiane, të cilat konsiderohen autonome nga SHBA dhe Kanadaja. Ndërsa bixhozi mund të jetë i paligjshëm në disa vende në SHBA dhe Kanada, ai është i ligjshëm në tokat amtare.

Rajoni Kahnawake ka dhënë licenca për më shumë se nëntëmbëdhjetë vjet, përpara se shumë komisione dhe autoritete të tjera të lojërave të ekzistonin në mbarë botën. Në fakt, Komisioni i Lojërave Kahnawake (KGC) është agjencia më e vjetër e licencimit në botë. Ajo u themelua në vitin 1996 dhe filloi të lëshojë licenca për kazinotë e rregullta. Në vitin 1999, ajo filloi të lëshojë licenca online. Tani ofron disa licenca të ndryshme. Aktualisht shërben rreth 250 licenca online.

Qasja e KGC-së ndaj rregullimit është unike dhe pasqyron njerëzit që kanë pronësi mbi tokat e tyre. Si rezultat, ajo nuk ka një qëndrim autoritar për lojërat e përgjegjshme dhe vetëpërjashtimin. Ai gjithashtu ka rregulla shumë të lirshme në krahasim me shumë organe të tjera të lojërave nga e gjithë bota.

Komisioni ende ofron udhëzime dhe rregulla për ata që kanë licencën e tij. Sidoqoftë, lojtarët mund të presin një përvojë të sigurt dhe pa probleme të lojërave në internet.