National Gambling Authority of France

Franca ka një histori të gjatë lojrash me shumë institucione të ndryshme të lojërave të fatit. Vendi ka qindra kazino dhe salla bingo në të cilat janë luajtur për shumë vite. Franca është gjithashtu shtëpia e ruletës e cila u themelua rreth shekullit të 17-të në vend dhe shumë forma të basteve janë bërë të njohura gjatë historisë së vendit. Kazinotë me tulla dhe llaç i lejojnë lojtarët të shijojnë një sërë lojërash. Megjithatë, kazinotë në internet mund të lejojnë vetëm disa lloje lojërash nën licencën e tyre.

Lojërat e fatit në Francë rregullohen dhe licencohen nga Autoriteti Kombëtar i Lojërave të Fatit të Francës. Ata konsiderojnë licencat për lojërat e fatit të kazinove, garat, bastet sportive dhe llotaritë. Megjithatë, operatorët e lojrave tërheqin taksa të larta dhe kjo ka rezultuar në largimin e disa operatorëve nga industria. Kjo do të thotë se shumë operatorë të huaj të palicencuar ende funksionojnë në vend.

Pavarësisht këtyre kushteve sfiduese, Franca ende shijon lojërat e fatit në shumë forma dhe ka një histori përparimi. Për shembull, ata e ulën moshën e lojërave të fatit nga 21 në 18 në 1987. Ajo njihej si miqësore me lojërat e fatit në Evropë rreth kësaj kohe. Kjo tregon se Franca e vlerëson lojën.

Autoriteti Kombëtar i Lojërave të Fatit do të vazhdojë të ofrojë një eksperiencë të drejtë dhe etike të lojërave. Megjithatë, reforma rregullatore është e nevojshme në Francë për të tërhequr më shumë operatorë kazino dhe kazino online.