5 Dallimet më të Mëdha midis Pokerit dhe Blackjack-ut

Lojëra

2021-10-06

Ethan Tremblay

Poker dhe Blackjack janë dy nga lojërat më të famshme me letra në botë. Në fakt, të dyja këto lojëra janë dy lojërat më të famshme të kazinosë në botë. Këto lojëra nuk janë vetëm një nga lojërat më të njohura jashtë linje, njerëzve u pëlqen të luajnë Blackjack në internet dhe u pëlqen të luajnë Poker në internet.

5 Dallimet më të Mëdha midis Pokerit dhe Blackjack-ut

Këtu janë disa nga faqet më të mira të Pokerit:

  1. Pokerstars
  2. Pokers IDN
  3. 888 Poker
  4. Poker fitues

Këtu janë disa nga faqet më të mira të Blackjack:

  1. Royal Vegas
  2. BigSpinCasino
  3. Ruby Fortune
  4. Kazino Z. Spin

5 dallimet më të mëdha midis Pokerit dhe Blackjack

Dallimet midis Pokerit dhe Blackjack janë më shumë se 5, por duke lexuar për këto 5 dallime do të kuptoni se sa ndryshojnë dy lojërat.

Rregullat vs Kreativiteti

Blackjack është paksa kompleks për t'u kuptuar në fillim, por pasi një lojtar e ka kuptuar mirë, nuk ka shumë vend për kreativitet. Ka një sërë rregullash dhe duke ndjekur këto rregulla, çdokush mund të bëhet një lojtar i shkëlqyer i Blackjack. Kjo nuk do të thotë se nuk ka vend për kreativitet në Blackjack, por dhoma nuk është e madhe.

Lojtarët e pokerit gjithashtu ndjekin një sërë rregullash dhe strategjish, por ndryshe nga lojtarët e Blackjack ata gjithashtu mbështeten shumë në kreativitet. Lojtarët e pokerit mund të bëjnë shumë ndryshime në strategjinë bazë dhe duke bërë lëvizjen e duhur në rrethanat e duhura, ata mund të kenë një avantazh të madh në konkurrencë.

Nëse dikush dëshiron të bëhet një lojtar i madh Pokeri, nuk mund ta bëjë këtë pa qenë jashtëzakonisht krijues.

Shpejtë vs Ngadalë

Për fillestarët që duan të përmirësojnë shanset e tyre për të fituar shumë më shpejt, Blackjack është një opsion shumë më i mirë në krahasim me pokerin. Kjo është thjesht sepse Blackjack nuk kërkon që lojtarët e tij të kenë një nivel të lartë aftësish për të përmirësuar shanset e tyre.

Për t'u bërë mjaft i mirë në Blackjack, një lojtar duhet vetëm të luajë qëllimisht lojën për 100 deri në maksimum 200 orë.

Nuk mund të thuhet e njëjta gjë për lojtarët e Pokerit. Lojtarët mund të kuptojnë konceptin kryesor brenda 10 minutave, por për t'u bërë një lojtar mjaft i mirë i Pokerit ata duhet të vazhdojnë të praktikojnë për 1 - 2 vjet dhe në disa raste edhe më gjatë.

Konkurrueshmëria

Në përgjithësi, lojtarët në Poker janë shumë më konkurrues se lojtarët në Blackjack. Arsyeja është dizajni i lojës. Në Blackjack lojtarët po konkurrojnë kundër shtëpisë. Në Poker, ata po konkurrojnë kundër njëri-tjetrit.

Socializimi

Për shkak se lojtarët e Blackjack po luajnë kundër shtëpisë, ata nuk duhet të bisedojnë me lojtarët e tjerë. Ata mund ta bëjnë këtë për kënaqësi, por nëse nuk preferojnë, ata kanë zgjedhjen. Pokeri nga ana tjetër kërkon komunikim mes lojtarëve. Prandaj, kur luan Poker një lojtar duhet të komunikojë me të tjerët, edhe nëse ata nuk duan.

Fatkeqësi

Një lojtar i madh pokeri është gjithmonë i kënaqur me fatkeqësitë. E njëjta gjë nuk mund të thuhet për çdo lojtar të shkëlqyer të Blackjack.

Arsyeja është se Pokeri përfshin teknika të ndryshme mashtruese dhe një ton bllofi, ndërsa Blackjack është mjaft i thjeshtë dhe i parashikueshëm.

Lajmi i fundit

Depozita me telefon kundrejt kazinove me karta krediti
2022-09-21

Depozita me telefon kundrejt kazinove me karta krediti

Lajme