Blackjack

Në epokën e internetit, gjithçka tenton të migrojë në këtë mjedis virtual. Konkretisht, kazinotë e sotme po marrin këtë formë.

Një nga lojërat më të njohura është blackjack, versioni modern i Twenty-One. Falë pajisjeve celulare, loja online blackjack tani është e aksesueshme në çdo vend, në çdo kohë.

Versionet celulare të blackjack-ut tani mund të luhen njësoj si në një kazino klasike duke ndjekur të njëjtat parime.

Lojtari vendos bastin në kutinë e basteve dhe tregtari shpërndan letrat nga një makinë riorganizimi në një rend të akrepave të orës. Qëllimi i lojtarit të fatit është të fitojë para duke pasur një dorë më të lartë se tregtari.

Blackjack
Si të luani Blackjack

Si të luani Blackjack

Si luani dhe mundni tregtarin? Rezultati ideal është të marrësh një dorë totale prej 21, ose të shënosh një vlerë më të lartë se dora e tregtarit, por jo më shumë se 21.

Pas zgjedhjes së bastit, tregtari i jep letrat një nga një nga "baza e parë", e cila është ana e tij e majtë, te "baza e tretë" që është e djathta e tij ekstreme.

Pasi secili pjesëmarrës të ketë marrë 2 letra, strategjitë mund të zbatohen. Në disa situata kur letrat kanë të njëjtën vlerë, çifti mund të ndahet në dysh. Kjo rekomandohet për ato situata kur vlera e kartave është 2, 3 ose 7.

Nëse lojtari po arrin një vlerë si 17, 18 ose më afër 21, preferohet të qëndrojë ose të mos marrë asnjë kartë, duke shpresuar që dora e tregtarit të jetë më e ulët ose të kalojë 21.

Në çdo rast, lojtari duhet të mbajë një sy në kartën me fytyrë lart të tregtarit dhe bazuar në këtë vlerë të zgjedhë të godasë, të qëndrojë, të dyfishojë ose të ndajë letrat.

Në disa lojëra, ekziston edhe mundësia e dorëzimit. Në këtë situatë pasi lojtari vendosi të dorëzohet, shtëpia ose banka po i merr gjysmën e aksioneve të lojtarit dhe i kthen gjysmën e bastit.

Si të luani Blackjack
Rregullat në Blackjack

Rregullat në Blackjack

Edhe pse po flasim për versionin online ose metodën klasike, rregullat e përgjithshme të blackjack janë pak a shumë të njëjta. Në lojën tradicionale, tregtari përballet midis 5 dhe 7 pozicioneve të lojës.

Numri i kuvertës së kartave mund të ndryshojë nga një paketë deri në tetë. Për të shmangur mashtrimin e tregtarit dhe gjithashtu për të reduktuar kohën, të gjitha 52 kuvertat standarde të kartave përzihen nga një makinë përzierjeje ose një këpucë shpërndarjeje. Në çdo raund, lojtarët e fatit duhet të zgjedhin aksionin për të vendosur në kutinë e basteve. Pas kësaj, tregtari po ndan letrat një nga një duke filluar nga e majta në të djathtë.

Çdo pozicion aktiv merr dy karta në një rend të akrepave të orës, një nga një. Në disa situata, karta e parë mund të kthehet me fytyrë lart në varësi të rregullave të brendshme.

Qëllimi kryesor në këtë konkurs është të fitosh kundër tregtarit. Kjo mund të bëhet duke realizuar një shumë më të lartë se dora e tregtarit, por jo më e lartë se 21.

Për ta bërë këtë, lojtari mund të zgjedhë nga disa opsione: të marrë një kartë tjetër, të përfundojë radhën e tij, të përfundojë duke pranuar një kartë të vetme dhe në disa situata specifike të zgjedhë të ndajë dorën nëse të dyja letrat kanë të njëjtën vlerë.

Megjithatë, të gjitha këto strategji dhe opsione do të diskutohen në seksionin e strategjisë.

Rregullat në Blackjack
Strategjia e Përgjithshme

Strategjia e Përgjithshme

Për të fituar, lojtari duhet të shfrytëzojë çdo shans dhe të mendojë dy herë në lidhje me strategjinë që po aplikon, por gjithashtu të jetë i fokusuar në kartën e sipërme të tregtarit.

Nëse letra e tregtarit është më shumë se 8, 9, 10 ose edhe një ACE, lojtari duhet të godasë ose të tërheqë një tjetër kartë derisa të arrihet një shumë totale prej 19 ose 20.

Nëse karta e lartpërmendur e tregtarit është e vogël, si 4 ose 5, lojtari duhet të ndalojë së vizatuari nëse arrin 14, 15 ose më shumë, duke shpresuar se tregtari do të kalojë 21. Strategjia kryesore është të vazhdosh të tërheqësh derisa lojtari të arrijë një total i favorshëm prej 17, 18 ose më afër 21.

Për sa i përket strategjisë së ndarjes, ka situata kur lojtari duhet ose nuk duhet të ndajë letrat. Siç u përmend më parë, lojtari i kumarit duhet të mbajë një sy në kartën e sipërme të tregtarit.

Për shembull, një dorë me 10 (një palë 5) duhet të ndahet nëse letra e zbuluar e tregtarit është një 10 ose një ACE, përndryshe kjo dorë mund të jetë shumë e frytshme.

Në mënyrë identike, një palë 10 nuk duhet të ndahen. Në thelb, strategjia e dyfishtë varet nga karta e zbuluar e tregtarit. Nëse tregtari ka marrë një shumë më të madhe se 8, çiftet si 2, 3 ose 7 duhet të ndahen. Në mënyrë të ngjashme, nëse dora e tregtarit është më e vogël se 6, duhet të ndahen një palë 6.

Strategjia e Përgjithshme
Duke luajtur Blackjack falas

Duke luajtur Blackjack falas

Çfarë mund të jetë më e dobishme se argëtimi dhe fitimi i përvojës? Për këtë arsye, kazinotë celulare në internet u japin lojtarëve mundësinë e testimit të lojës në modalitetin e lojës falas.

Si për lojtarët fillestarë ashtu edhe për lojtarët veteranë ky opsion është një mundësi për t'u argëtuar, për të praktikuar dhe për të aplikuar strategji nga kudo.

Një fjalë e urtë e vjetër thotë se "nuk ka më të mençur se ai me përvojë".

Në këtë mënyrë, lojtari mund të kontrollojë nivelin e tij, aftësitë e tij dhe lejohet të bëjë gabime pa asnjë implikim financiar. Për më tepër, të luash falas mund të stimulojë kumarxhinjtë të testojnë dhe të ndërtojnë strategji përpara se të fillojnë të luajnë me para të vërteta.

Duke luajtur Blackjack falas
Blackjack me para të vërteta

Blackjack me para të vërteta

Kush nuk dëshiron të argëtohet dhe të mbushë xhepat në të njëjtën kohë? Kjo është e arritshme, por kërkon një përgatitje. Të luash me para të vërteta mund të përfshijë një rrezik, por ky rrezik mund të jetë i kufizuar.

Ndonjëherë humbim, ndonjëherë fitojmë, por në të dyja rastet duhet të dimë rëndësinë e të luajturit me përgjegjësi.

Para së gjithash, buxheti për humbjet duhet të jetë i shenjtë dhe të mos prishet kurrë.

Pas një humbjeje, tundimi është të vazhdosh të presësh dorën me fat, por secili duhet të dijë kufijtë e tij, të zotërojë dëshirat e tij dhe të thotë stop!

Për më tepër, është e rëndësishme të mos jeni të dehur sepse një mendje e korruptuar nuk do të tërheqë kurrë diçka të mirë.

Blackjack me para të vërteta
Historia e Blackjack

Historia e Blackjack

Origjina e blackjack-ut humbet në kohë. Loja u përmend për herë të parë në një nga librat e Miguel de Cervantes të shkruar në fillim të shekullit të 17-të.

Historia lë të kuptohet për një lojë spanjolle të quajtur veintiuna, e cila përkthehet në njëzet e një. Kjo lojë u bë shumë e njohur dhe u përvetësua në të gjitha kazinotë.

Ekzistojnë gjithashtu disa mendime që sugjerojnë se një lojë e ngjashme ishte e njohur në epokën romake. Dihet mirë se Romakëve u pëlqente të luanin kumar, por megjithatë, një lojë si blackjack nuk ka gjasa të jetë shpikur nga romakët. Pavarësisht nga vendlindja e tij, blackjack u përhap kudo dhe u bë një nga lojërat më të njohura ndonjëherë.

Historia e Blackjack

Lajmi i fundit

Variacione të njohura të Blackjack Mobile për para të vërteta
2022-06-29

Variacione të njohura të Blackjack Mobile për para të vërteta

Blackjack është një lojë klasike me letra që vjen në shumë variacione në internet. Sot mundesh luaj blackjack në celular në mbi 20 variacione të përhapura në lojëra RNG dhe live. Por jo të gjitha Blackjack celular lojërat ia vlen të luhen. Disa lojëra kanë rregulla, pagesa dhe veçori të përgjithshme më të mira në lojë. Pra, ky postim shqyrton lojërat më të mira të blackjack me para të vërteta për t'u luajtur në smartphone ose tablet.

Lojërat më të mira të kazinosë celulare për fillestarët
2021-11-29

Lojërat më të mira të kazinosë celulare për fillestarët

Pas regjistrimit në kazinotë më të mira celulare, shumica e fillestarëve e shohin koleksionin e lojës paksa dërrmuese. Kjo për shkak se këto kazino kanë një det automatesh dhe variante lojërash tavoline. Pra, ku fillon një lojtar fillestar i kazinosë? Më poshtë është një listë e plotë e lojërave më të mira të kazinosë celulare për duar të gjelbra.

Pse të luani një bast anësor Blackjack?
2021-11-19

Pse të luani një bast anësor Blackjack?

Kur bëhet fjalë për thjeshtësinë dhe përfitimin, blackjack renditet në krye ndër lojërat e tjera të kazinosë në internet. Me strategjinë e duhur, kjo lojë është e lehtë për t'u mësuar dhe i lejon lojtarët të ulin skajin e shtëpisë në më pak se 0,50%. Sikur kjo të mos mjaftonte, loja shton një shtresë kompleksiteti nëpërmjet basteve anësore.

Lojërat më të mira të kazinosë celulare për të luajtur si fillestar
2021-11-03

Lojërat më të mira të kazinosë celulare për të luajtur si fillestar

Ideja e lojërave të fatit në kazinotë më të mira të celularëve në internet mund të duket e thjeshtë në letër derisa ta provoni. Kjo për shkak se pas gjetjes së një kazinoje celulare më të vlerësuar dhe financimit të llogarisë suaj, pengesa tjetër është të kuptoni se cilat lojëra përfaqësojnë vlerën aktuale për paratë.