Lojëra iOS e gjeneruar afër 1 miliard dollarë gjatë pikut të pandemisë në SHBA

Aplikacionet e kazinosë

2022-02-11

Ethan Tremblay

GameRefinery, një organizatë e njohur e analitikës së të dhënave të lojërave sociale, dhe LiftOff, një veshje për optimizimin dhe marketingun e aplikacioneve celulare, zbuluan rezultatet e tyre se si luajtën lojërat sociale në mes të krizës shëndetësore këtë javë.

Lojëra iOS e gjeneruar afër 1 miliard dollarë gjatë pikut të pandemisë në SHBA

Sondazhi zbuloi se përdoruesit e iOS në Shtetet e Bashkuara shpenzuan afërsisht 1 miliard dollarë për lojë falas aplikacionet e kazinosë sociale nga 1 gushti 2020 deri më 31 korrik 2021. Edhe pse kjo mund të duket si një kontradiktë, aplikacionet falas fitojnë para përmes një sërë burimesh.

Njerëzit zakonisht sulmohen me reklama, të cilat prodhuesit e aplikacioneve i përdorin për të rikuperuar kostot e tyre. Blerjet përmes aplikacionit mund të bëhen gjithashtu nga lojtarët për të përparuar lojën ose statusin e tyre në lojë.

Gjatë periudhës 12-mujore të lartpërmendur, të ardhurat e aplikacioneve nga lojërat sociale arritën një nivel të ri prej 990 milionë dollarësh.

Lojëra sociale, e shpjeguar

Shoqata Ndërkombëtare e Lojërave Sociale i përkufizon lojërat sociale si ato që luhen në internet ose në pajisje celulare dhe përmbajnë një komponent social.

Njerëzit zakonisht luajnë me ose drejtpërdrejt kundër miqve të tyre, ose angazhohen në tabela drejtuese, dhoma bisedash ose diskutojnë dhe krahasojnë përparimin përmes një rrjeti social. Ata përmirësojnë përvojat e lojërave duke i lejuar lojtarët të luajnë me ose kundër të tjerëve, njëkohësisht ose me ndërprerje.

Zbërthimi i Shifrave

Gjatë periudhës kohore dhe 239 aplikacioneve të lojërave sociale të studiuara, përdoruesit iu nënshtruan më shumë se 83 miliardë përshtypjeve të reklamave, sipas GameRefinery. Për të marrë më shumë informacion, përdoruesit klikuan në afro 1.1 miliardë reklama.

Joel Julkunen, kreu i analitikës së lojërave të GameRefinery, tha se nuk është çudi që kazino celulare aplikacionet po shohin një rritje të popullaritetit në mbarë botën duke pasur parasysh efektet që ka pasur pandemia globale në lojëra.

Ai tha gjithashtu se duke qenë se ata po shohin një lëvizje të shtuar në këtë treg specifik, është thelbësore për zhvilluesit e celularëve dhe tregtarët në këtë vertikale të caktuar që të analizojnë këto njohuri të reja për të zbatuar strategji afatgjata.

Hetimi zbuloi se, edhe kur normat e vaksinimit u rritën dhe Shtetet e Bashkuara u kthyen në një lloj normaliteti në fillim të vitit 2021, lojërat sociale vazhduan të priren pozitivisht. Sipas GameRefinery, fitimet e industrisë në tremujorin e dytë të 2021 ishin mbi 260 milionë dollarë.

Ndoshta më shqetësues për tregtarët është fakti që përdoruesi mesatar i lojërave sociale është më i vjetër se përdoruesi mesatar i çdo zhanri tjetër lojërash. Sipas Rafinery, ndërsa popullsia e përdoruesve është e ndarë 50/50 midis burrave dhe grave, mbi gjysma e lojtarëve të lojërave sociale janë mbi moshën 45 vjeç.

Ndërsa hulumtimi e vendosi atë në një këndvështrim të favorshëm, duke pretenduar se tregon se "kategoria e lojërave shoqërore ka tërheqje të gjerë", demografia më e kërkuar në biznesin e reklamave ka qenë prej kohësh grupi i 18-34-vjeçarëve.

Kostot e blerjes së përdoruesit

Gjatë pandemisë, aplikacionet sociale shpenzuan shumë para për blerjen e përdoruesve. Me aplikacionet që konkurrojnë për një vërshim përdoruesish të rinj, kostoja mesatare për instalim (CPI) ishte 11,09 dollarë. Bashkëthemeluesi i Triwin Wayne Qin e justifikoi këtë, duke deklaruar se përdoruesit me cilësi të lartë zakonisht nënkuptojnë një CPI më të lartë.

Modifikimet e fundit të Apple në protokollin e saj IDFA janë një shqetësim kryesor për biznesin e lojërave sociale iOS (Identifikuesi për reklamuesit). Apple përfshiu një veçori "Limit Ad Tracking" në iOS 10 për klientët që nuk duan të monitorohen nga reklamat.

Në fund të vitit 2020, Apple njoftoi se rreth 20% e përdoruesve të saj kanë aktivizuar opsionin, i cili ndalon disa reklama të lojërave sociale të arrijnë tek ata individë. Si rezultat, hulumtimi i Rafinerisë parashikon se në të ardhmen, "Android do të nxisë iOS si platformën e zgjedhur për aplikacionet e kazinosë"

Lajmi i fundit

Depozita me telefon kundrejt kazinove me karta krediti
2022-09-21

Depozita me telefon kundrejt kazinove me karta krediti

Lajme