Google lejon shpërndarjen e aplikacioneve të lojërave të fatit me para të vërteta në 15 vende të tjera

Lajme

2021-04-21

Eddy Cheung

Kur bëhet fjalë për platformat më të mira të lojërave të fatit celular, iOS dhe Android qëndrojnë në këmbë. Por ndryshe nga Apple App Store që lejon shpërndarjen e aplikacioneve të lojërave të fatit me para të vërteta, Google ka pasur një rezistencë të gjatë ndaj shpërndarjes së aplikacioneve të lojërave të fatit në Play Store. Për fat të mirë, kompania ka zbutur qëndrimin e saj që nga viti 2017 kur lejoi shpërndarjen e aplikacioneve të lojërave të fatit në Francë, Brazil, MB dhe Irlandë. Pra, a është ndryshimi i fundit i zemrës për shkak të konkurrencës së Apple? Apo, është për qëllime të të ardhurave?

Google lejon shpërndarjen e aplikacioneve të lojërave të fatit me para të vërteta në 15 vende të tjera

Google fillon shpërndarjen e aplikacioneve të lojërave të fatit në 15 vende të tjera

Kazino online dhe lojtarët e librave sportiv në SHBA dhe 14 vende të tjera do të kërkojnë dhe shkarkojnë drejtpërdrejt aplikacionet e lojërave të fatit duke filluar nga 1 marsi 2021. Ky është një lajm i mrekullueshëm duke pasur parasysh se kumari celular është marrëveshja e vërtetë në shumicën e vendeve me rregullore për lojërat e fatit në internet. Përveç SHBA-së, lista e re përfshin Kanadanë, Australinë, Japoninë, Finlandën, Danimarkën, Belgjikën, Kolumbinë, Meksikën, Norvegjinë, Zelandën e Re, Suedinë, Spanjën, Rumaninë dhe Gjermaninë.

Sipas kompanisë, vendet e sapo lejuara kanë legjislacion të favorshëm për të mundësuar shpërndarjen e aplikacioneve të kazinosë celulare në Play Store. Me më shumë vende që zhvillojnë korniza ligjore për të rregulluar lojërat e fatit në internet, është vetëm çështje kohe përpara se lojtarët të shkarkojnë kazino celulare aplikacione në më shumë vende.

Kërkesa strikte për operatorët

 • Siç pritej, marrja e dritës jeshile për shpërndarjen e aplikacioneve të lojërave të fatit në Play Store të Google vjen me vargje të bashkangjitura. Zhvilluesi duhet:

 • Pajtohuni me të gjitha ligjet e lojërave të fatit në juridiksionin që ata dëshirojnë të shpërndajnë aplikacionet e tyre.

 • Të kenë një licencë të vlefshme për lojërat e fatit në zonën që duan ta ushtrojnë atë.

 • Të mos ofrojë asnjë produkt të lojërave të fatit që nuk përcaktohet në licencën e lojërave të fatit.

 • Parandaloni lojërat e fatit për të miturit.

 • Sigurohuni që aplikacioni të shkarkohet dhe instalohet falas nga Play Store.

 • Sigurohuni që aplikacioni të vlerësohet vetëm për të rriturit ose ekuivalenti i Koalicionit Ndërkombëtar të Vlerësimit të Moshave.

 • Shfaq informacione rreth lojërave të fatit me përgjegjësi në listën e aplikacionit. Është e rëndësishme të theksohet se Google do të lejojë vetëm aplikacionet e lojërave të fatit baste sportive, kazino online, shorti dhe sportet e përditshme fantazi. Gjithashtu, shumica e vendeve/territoreve të shtuara do të lejojnë vetëm aplikacione llotarie të drejtuara nga qeveria. Sidoqoftë, është një hap i rëndësishëm përpara.

  Si ndikon kjo lëvizje në industrinë e lojërave të fatit?

  Siç u tha, Google filloi shpërndarjen e aplikacioneve të lojërave të fatit me para të vërteta vetëm disa vjet më parë. Por kjo nuk do të thotë se përdoruesit e Android nuk mund të vendosnin baste. Në mënyrë tipike, operatorët lejojnë përdoruesit e Android dhe iOS të shkarkojnë aplikacione direkt nga faqet e tyre të internetit ose kanale të tjera të palëve të treta. Në këmbim, kjo e bëri të kushtueshme promovimin dhe mirëmbajtjen e aplikacioneve. Lojtarët e shohin gjithashtu të vështirë shkarkimin e aplikacioneve nga burime të palëve të treta.

Por me kompaninë që tani hap portat e saj për aplikacionet e lojërave të fatit, kumari në internet vetëm sa do të rritet. Sipas një studimi të vitit 2017, Android ka një pjesë të tregut prej 64%, me numrin që pritet të rritet më tej. Ky sukses është kryesisht sepse telefonat dhe tabletët Android janë lehtësisht të disponueshëm në tregjet në zhvillim të lojërave të fatit si Afrika dhe Azia. Në përgjithësi, lëvizja e fundit është një skenar i favorshëm për të gjitha palët e përfshira.

Komoditeti dhe siguria e lojërave të fatit

Pas këtij njoftimi, lojtarët e kazinove në internet tani do të shijojnë lojërat e tyre të preferuara të kazinosë celularë në lëvizje. Ndryshe nga më parë kur lojtarët duhej të shkarkonin aplikacionet APK, tani jeni vetëm një trokitje e lehtë nga instalimi i atij aplikacioni të lojërave të fatit. Gjithashtu, lojtarët në vendet e listës së bardhë tani do ta kenë më të lehtë të gjejnë komente rreth aplikacioneve të veçanta të lojërave të fatit. Siç mund ta dini tashmë, Google Play Store i lejon përdoruesit të vlerësojnë aplikacionet bazuar në përvojën e përdoruesit.

Ndërkohë, lëvizja më e fundit do të thotë që lojtarët e kazinove celularë në këto vende do të marrin vetëm aplikacione më të mira. Me pak fjalë, nuk duhet të shqetësoheni shumë për ligjshmërinë e aplikacioneve të lojërave të fatit pasi Google tashmë ka bërë punën e gomarit për ju. Vetëm mos harroni se kumari i sigurt përfshin më shumë sesa licencim dhe rregullim. Gjithçka thënë dhe bërë, Google do të mbajë sundimin, të paktën tani për tani.

Lajmi i fundit

Depozita me telefon kundrejt kazinove me karta krediti
2022-09-21

Depozita me telefon kundrejt kazinove me karta krediti

Lajme