Mali i Zi

Dikur pjesë e Jugosllavisë dhe pasardhësve të saj Serbinë dhe Malin e Zi, Mali i Zi është një shtet në Ballkan i cili ka qenë i pavarur që nga viti 2006. Është një nga kombet më të vogla të Evropës, si për nga sipërfaqja ashtu edhe për nga popullsia (pak më shumë se 650,000). Kryeqyteti i Malit të Zi është Podgorica, e cila më parë njihej si Titograd.