Interneti celular: Rritje e pandalshme në 10 vitet e fundit

Lajme

2019-11-08

Interneti celular tashmë e ka tejkaluar internetin në desktop. Çdo vit, njerëzit që përdorin internetin celular rriten shumë. Çfarë ka ndryshuar në këtë realitet?

Interneti celular: Rritje e pandalshme në 10 vitet e fundit

Interneti celular: Sa i madh është?

Interneti celular ka pushuar të jetë një përjashtim në botë dhe është bërë pjesë e plotë e përditshmërisë. Telefonat, telefonat inteligjentë, tabletët: pajisja nuk ka rëndësi. Tani, ata të gjithë përdorin internetin celular dhe kanë veçori të ndryshme në mostrën e ndërfaqes. Por sa trafik celular ka në internet?

Në një kohë shumë të shkurtër, interneti është bërë realitet për shërbimin celular. Kanë kaluar vetëm dhjetë vjet në të cilat interneti celular është bërë burimi kryesor i konsumit për shumë përdorues të internetit. Aplikacionet po bëhen gjithnjë e më të njohura në dëm të shfletuesit, por cila do të jetë e ardhmja e internetit në celular?

Rritja e Internetit celular

Deri në vitin 2019, 4400 milionë njerëz përdornin internetin çdo ditë, dhe prej tyre, 80% përdorin rrjetet sociale. Përveç kësaj, 90% e përdoruesve përdorin aplikacione celulare. E gjithë kjo nënkupton që, shumica e njerëzve që vijnë në internet, e bëjnë këtë përmes një pajisjeje celulare. Me pak fjalë, rritja e internetit në celular është e padiskutueshme.

Kjo vërehet edhe në konsumin e mediave informative. Që nga viti 2011 konsumi i mediave është rritur me 504%. Përveç kësaj, është e njohur që ka gjithnjë e më shumë aplikacione në App Store dhe Google Play, kështu që kompanive si Windows u është dashur të lançojnë dyqanet e tyre, me aplikacionet e tyre.

Më shumë Teknologji

Njerëzit kanë filluar të përdorin internetin celular si mjetin e tyre kryesor për t'u lidhur, sepse teknologjia është rritur. Si fillim, pajisjet elektronike janë të ndryshme: ato tani janë më të mëdha, tregojnë më shumë rezolucion në ekranin tuaj, janë në gjendje të lidhen më shpejt dhe kanë shumë aplikacione që përdorin internetin në të njëjtën kohë.

Rrjetet kanë vendosur trendin. Tashmë sot, në shumicën e vendeve, rrjetet e lidhjes 4G janë të konsoliduara. Përveç kësaj, 5G tashmë po shfaqet fuqishëm dhe shumica e telefonave inteligjentë të rinj e përdorin atë. Përveç gjithë kësaj, shumë njerëz nuk instalojnë më WiFi rezidenciale, por përdorin një hotspot 4G WiFi me një linjë celulare.

Sjelljet e reja

Përdorimi celular i internetit ka bërë që përdoruesit të kenë vetëm disa klikime larg nga marrja e përgjigjeve të pyetjeve të tyre, pasi gjithçka mund të kërkohet në Google. Përveç kësaj, përdoruesit do të refuzojnë faqet e internetit që nuk kanë një ndërfaqe të përshtatur për telefonat celularë dhe ata që nuk dinë të përgjigjen shpejt.

Smartphone kontrollon njerëzit e përditshëm. Për shembull: nëse doni të shkoni në drekë, me internetin celular do të kërkoni vende që do të jenë pranë jush. Për këtë, ju duhet të keni aktivizuar vendndodhjen tuaj dhe faqet e internetit duhet të jenë të orientuara me SEO në mënyrë që të merrni atë që kërkoni shpejt.

Lajmi i fundit

Depozita me telefon kundrejt kazinove me karta krediti
2022-09-21

Depozita me telefon kundrejt kazinove me karta krediti

Lajme