Udhëzuesi i fundit për Mahjong: Rregullat dhe mënyrat për të luajtur

Lajme

2020-04-22

Mahjong është një lojë emocionuese kazino me bazë pllakash që vazhdon të fitojë popullaritet. Nga Azia në vendet perëndimore, Mahjong vazhdon të jetë loja e kazinosë për shumicën e kumarxhinjve. Reputacioni i saj në rritje mund t'i atribuohet disa varianteve fantastike dhe rregullave të drejtpërdrejta. Këtu është gjithçka që lojtarët e fatit, përfshirë lojtarët e rinj, duhet të dinë për Mahjong.

Udhëzuesi i fundit për Mahjong: Rregullat dhe mënyrat për të luajtur

Origjina e Mahjong

Rrënjët e kësaj loje të mrekullueshme të kazinosë janë të mbjella thellë në Kinë. Periudha origjinale e shpikjes së lojës është ende e debatuar, por përgjithësisht pranohet se Mahjong ishte i përhapur në Kinë në mesin e viteve 1800. Që atëherë, ajo u përhap me shpejtësi dhe përfundimisht u prezantua në vendet perëndimore në shekullin e 20-të.

Bazat e Mahjong

Sot, Mahjong ka fytyra të ndryshme si Mahjong në internet, Mahjong tradicional dhe madje edhe rrotullime Mahjong si Mahjong Titan. Në mënyrë ideale, Mahjong luhet me një grup prej 136 deri në 144 pllakash, në varësi të variantit të lojës. Këto pllaka ndahen më tej në tre kategori të dallueshme, kostume, nderime dhe pllaka bonus.

Loja luhet nga tre deri në katër lojtarë dhe përfshin përdorimin e një çifti zare. Kostumet përbëhen nga 36 pllaka rrethi, 36 pllaka bambuje dhe 36 pllaka me karaktere. Këto pllaka ndahen më tej në numra që variojnë nga 1-9 në çdo kostum. Përdoren gjithashtu 12 dragonj dhe 13 pllaka me erë.

Si të luani Mahjong

Qëllimi kryesor është të merrni një Mahjong. Do të thotë të kesh kombinimin më të lartë të pllakave të njohura si grupe. Ky grup mund të jetë ose një "pung" ose një "chow". Një grusht është kur një lojtar ka tre pllaka të ngjashme, ndërsa "chow" është një seri prej tre shifrash të njëpasnjëshme në të njëjtin kostum.

Loja fillon duke zgjedhur një tregtar. Pas zgjedhjes së një tregtari, pllakat e erës shpërndahen. Më pas lojtarët ulen në drejtim të akrepave të orës, në varësi të pllakave të shpërndara. Çdo lojtar më pas merr dhe rregullon pllakat e tij/saj. Pasi tregtari të hedhë një kartë të vetme, loja fillon. Lojtari që i lihet tregtarit është ai që fillon lojën.

Duke luajtur

Pllakat e hedhura janë thelbësore kur luani Mahjong. Këto pllaka përcaktojnë nëse një lojtar mund të plotësojë një ushqim ose një goditje me grusht. Prioriteti, në shumicën e rasteve, i takon lojtarit që thërret "pung" dhe zbulon dorën e tij fituese të përbërë nga 14 pllaka. Dy pllakat që përputhen duhet të përputhen me pllakën e hedhur.

Një lojtar mund të pretendojë gjithashtu një "chow" për pllakën e hedhur nëse të gjithë lojtarët e fatit nuk arrijnë të kryejnë një Mahjong. Një lojtar i tillë gjithashtu duhet të zbulojë vrapimin e tij/saj të përfunduar. Nëse ndonjë lojtar përfundon një Mahjong, loja përfundon. Shpallet një barazim nëse askush nuk ka një Mahjong dhe tabela është pa pllaka.

Lajmi i fundit

Depozita me telefon kundrejt kazinove me karta krediti
2022-09-21

Depozita me telefon kundrejt kazinove me karta krediti

Lajme