Sophia Martinez

Sophia Martinez

Publisher

Biography

Zgjedhja më e mirë e kazinove celulare 2024
2020-07-30

Zgjedhja më e mirë e kazinove celulare 2024

Në këtë epokë dixhitale, kazinotë celulare janë një trend i nxehtë. Me mijëra opsione atje të specializuara në lojërat celulare, gjetja e të duhurit mund të duket si të gjesh një gjilpërë në një kashtë.

Varësia nga kumari
2018-06-12

Varësia nga kumari

Hulumtimet e deritanishme tregojnë se kumarxhinjtë patologjikë dhe të varurit nga droga ndajnë shumë nga të njëjtat predispozita gjenetike për impulsivitet dhe kërkim shpërblimi. Ashtu si përdoruesit e substancave kërkojnë suksese gjithnjë e më të forta për të arritur rezultate të larta, kumarxhinjtë kompulsivë ndjekin sipërmarrje gjithnjë e më të rrezikshme. Po kështu, si të varurit nga droga ashtu edhe lojtarët me probleme të fatit durojnë simptomat e tërheqjes kur ndahen nga kimikati ose emocionet që dëshirojnë. Dhe disa studime sugjerojnë se disa njerëz janë veçanërisht të prekshëm si ndaj varësisë nga droga ashtu edhe ndaj lojërave të fatit kompulsiv, sepse qarku i tyre i shpërblimit është në thelb joaktiv --- gjë që mund të shpjegojë pjesërisht pse ata kërkojnë emocione të mëdha në radhë të parë.