Teknologjia e pagesave në celular dhe përfitimet e pagesave në celular

Lajme

2019-11-08

Pagesa me celular është një nga mënyrat më të fundit të pagesës që përfshin kryerjen e pagesave përmes telefonit celular. Është e menjëhershme dhe më e sigurt se pagesa në para.

Teknologjia e pagesave në celular dhe përfitimet e pagesave në celular

Opsionet e pagesës

Ka shumë mënyra se si konsumatorët mund të bëjnë pagesa për mallrat dhe shërbimet që blejnë. Konsumatorët mund të vendosin për një nga shumë opsionet e pagesës që janë në dispozicion për ta. Format kryesore të pagesës përfshijnë paratë e gatshme, kartat dhe pagesat me celular. Pagesa me celular është një trend i ri i cili nxitet nga telefonat celularë.

Pagesa me celular është teknologjia më e fundit që u kursen konsumatorëve telashet për të mbajtur para në dorë ose karta. Ai u mundëson konsumatorëve të blejnë dhe të paguajnë duke përdorur platformat në telefonat e tyre celularë. Drejtuesit kryesorë të kësaj mënyre pagese janë shfaqja e e-commerce, rritja e abonimit të telefonit celular dhe risitë që mundësojnë që këto pagesa të ndodhin.

Llojet e teknologjive të pagesave celulare

Në teknologjinë e pagesave celulare, klientët blejnë mallrat ose shërbimet e tyre dhe bëjnë pagesa për shitësit direkt nga llogaritë e tyre bankare ose kuletat e lëvizshme duke përdorur telefonat e tyre celularë. Disa nga teknologjitë e përdorura për të mundësuar këto transferime përfshijnë kode QR, barkode ose transferime të tjera të iniciuara nga konsumatori, të cilat përfshijnë USSD.

Në shumicën e rasteve, pagesat me celular janë të menjëhershme. Kjo do të thotë se llogaria e klientit debitohet menjëherë dhe llogaria e shitësit kreditohet. Pagesa me celular filloi në botën e zhvilluar. Megjithatë, ajo po rritet shumë shpejt në tregjet në zhvillim si Kina dhe India, me teknologjinë e kodit QR që është e përhapur në këto dy tregje.

Përfitimet e Pagesave në celular

Pagesat celulare kanë shumë përfitime mbi pagesat me para në dorë dhe me kartë. Së pari, pagesat me celular janë të shpejta dhe të përshtatshme. Është i menjëhershëm dhe shitësit nuk duhet të presin për t'u kredituar. Pagesa me celular është gjithashtu shumë e sigurt. Kjo do të thotë që klientët nuk duhet të ecin me para të gatshme që mund të vidhen.

Nëse klienti nuk ndan fjalëkalimet e tij, një palë e tretë nuk mund të hyjë në platformat e tyre të pagesave celulare. Gjithashtu, mënyra e pagesës me celular i lejon klientët të kryejnë pagesa në komoditetin e shtëpive të tyre. Së fundmi, ndryshe nga pagesa me para në dorë, mënyra e pagesës me celular do t'u mundësojë klientëve të mbajnë një regjistrim të blerjeve të tyre, duke i lejuar ata të marrin vendime të informuara.

Aplikacionet e pagesave celulare

Teknologjia e pagesave celulare ka dy opsione; klientët mund të transferojnë fonde nga llogaritë e tyre bankare në llogarinë e shitësve, ose ata mund të transferojnë fonde nga kuletat e tyre celulare në kuletat celulare të shitësve ose llogaritë bankare. Ka aplikacione celulare për të dyja opsionet. Këto aplikacione mundësojnë qasje të lehtë në fondet gjatë transaksioneve.

Aplikacionet e pagesave celulare janë të sigurta dhe të lehta për t'u përdorur. Pas shkarkimit, klientët duhet të fusin detajet e vërtetimit të përdoruesit dhe aplikacioni gjithashtu ka veçori të tjera sigurie. Në varësi të llojit të portofolit, konsumatorëve mund t'u kërkohet të fusin të dhënat e kartës së tyre të kreditit ose debitit. Kjo u mundëson klientëve të hyjnë në llogaritë e tyre bankare përmes telefonit të tyre.

Lajmi i fundit

Depozita me telefon kundrejt kazinove me karta krediti
2022-09-21

Depozita me telefon kundrejt kazinove me karta krediti

Lajme